Jesteś tutaj:

Happysad/ Radzymin / Obce ciało tour jesień 2017

2414
Czas trwania: od: 17.11.2017 r., godz. 19.00 do: 17.11.2017 r., godz. 19.00

Adres: ul. Konstytucji 3 Maja 15, 05-250 Radzymin
tel./fax: (22) 786- 50 - 24
e-mail: biuro@bibliotekaradzymin.pl


Happysad / Radzymin/ Obce ciało tour jesień 2017

Gościnnie wystąpi zespół Terriffic Sunday

17 listopada (piątek) godz. 19:00
Hala Sportowa Gimnazjum nr 1 w Radzyminie (wejście od ul. Batorego)

Bilety: 25 zł

Przedsprzedaż/rezerwacja:
tel. 22 786 50 24
mail. salakoncertowa@bibliotekaradzymin.pl

BILETY na wydarzenie można kupić nie wychodząc z domu.
Wystarczy napisać maila na adres salakoncertowa@bibliotekaradzymin.pl
lub zadzwonić na nr 227865024 wewn. 22 i zarezerwować bilety. Po otrzymaniu potwierdzenia rezerwacji trzeba w ciągu 3 dni wykonać przelew na konto:

BANK BPH 75 1060 0076 0000 3200 0126 7436
Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy Radzymin
ul. Konstytucji 3 Maja 15, 05-250 Radzymin
Tytuł przelewu: ilość_biletów, nazwa_wydarzenia, nazwisko_rezerwującego (jeśli jest inne od nazwiska wpłacającego).

Po dokonaniu wpłaty należy przesłać mailem potwierdzenie zapłaty (na ten sam adres: salakoncertowa@bibliotekaradzymin.pl).
Opłacone bilety można odebrać tuż przed wejściem na wydarzenie.

Zakup biletów on-line

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie ponad 1000 koncertów w całym kraju, 3 platynowe i 4 złote płyty oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.
W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty, podobnie jak kolejna płyta „Podróże z i pod prąd”
W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty - Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.
1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce i szybko została złotą płytą.
Koncertowe wydawnictwo DVD happysad "Na żywo w STUDIO" zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.
Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. płyta „Mów mi dobrze” oraz pochodząca z 2012 r. „Ciepło/zimno” zyskały status platynowej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.
W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Najnowsza płyta zespołu „Ciało obce” ukazała się 10 lutego 2017 r, a albumowi towarzyszy 11 wideoklipów zrobionych przez ekipę SKY Piastowskie.

Skład zespołu:
Kuba Kawalec - wokal, gitara
Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal
Artur Telka – bas
Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal
Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:
„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)(złoto)
„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)(złoto)
„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)(złoto)
„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)(platyna)
„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)(platyna)
„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)(platyna)
„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. 2CD/DVD(Złoty Melon)
„Jakby nie było jutra” - 2014 r. (Mystic Production)(złoto)

TERRIFIC SUNDAY - POZNAŃSKI KWARTET GRAJĄCY OD MARCA 2013 ROKU.
Na swoim koncie mają występy na wielu ważnych festiwalach, w tym: Opener Festival, Orange Warsaw Festival, Jarocin Festiwal, Behind The Trees, Seven Festival, Kraków Live Festival.
Mieli przyjemność zagrać u boku takich artystów jak: Nothing But Thieves, Artur Rojek, Hey czy Muchy.
W sierpniu 2014 zespół podpisał kontrakt z wytwórnią Sony Music. W drugiej połowie kwietnia 2015 ukazał się ich debiutancki singiel zatytułowany „Bombs Away”. Produkcji debiutanckiej płyty poznaniaków podjął się Marcin Bors - jeden z najbardziej rozchwytywanych i utalentowanych polskich producentów.
Zespół dostał nominację do Fryderyków w kategorii "Fonograficzny Debiut Roku".
Na jesiennej trasie z zespołem Happysad zespół grać będzie materiał z drugiej płyty, której premiera planowana jest na początku 2018 roku.